En Son Yazılar

MEDİKAL KORSE ORTOPEDİK KORSE FİYATLARI VE MARKALARI


 medikal korse fiyatları
 medikal korse nerede satılır
Çeşitli sebeplerden ötürü duruş bozuklukları ya da vücudun değişik bölgelerinde oluşabilecek ağrılı süreçlerin azaltılması ve giderilmesi için üretilen medikal korseler, konusunda uzman doktorların tavsiyesiyle edinilebilir. Farklı markaların ortaya koyduğu ürünler; bel, sırt, omuz gibi bölgelerin yanı sıra doğrudan doğruya belirli rahatsızlıkların erken tedavisi açısından da değerlendirilebilir. Gereksinimlerinizi belirledikten ve rahatsızlıklarınızın tespitinden sonra edineceğiniz korse modelleriyle daha sağlıklı bir yaşama adım atabilirsiniz.

Duruş bozuklukları, kaza veya spor sakatlanmalarında oluşabilecek fıtık gibi hassas durumlarda, kullanıcının sahip olduğu ağrıların engellenmesine yardımcı olurken, zarar gören eklem ve sinir alanlarının yanlış hareketlerle daha fazla zedelenmesinin önüne geçen, antibakteriyel yapılı ve genellikle iç kısmında çelik örgüsü olan korse modelleri, "medikal korse nedir?" sorusuna yanıt niteliğindeki ürünlerdir. Doktorların kontrolleri neticesinde tavsiye ettikleri ürünler, kişiye günlük hayatta hareket kabiliyeti kazandırırken, muhtemel ağrıların hissedilmesinin de büyük oranda önüne geçerek yaşam kalitesinden ödün verilmesinin önüne geçer. Farklı amaçlarla da geliştirilen medikal korseler, genç yaşta görülebilen duruş bozuklukları ve başlangıç düzeyindeki omurga eğriliği (Skolyoz) ya da kamburluk (Kifoz) gibi durumlara erken müdahale açısından da önemlidir. Uzun süreli kullanımlarda etkili sonucun alınmasına yardımcı olan medikal korseler; çeşitli duruş bozuklukları, omurga kırıkları ve omurga tedavilerinde de kullanılabilir.

Terletmeyen yapıları ve uzun süreli kullanımlarda koku yapmamaları sayesinde kişiye rahatlık sağlayan ürünlerin bazıları, misinalı dokuma kumaşları sayesinde hareket serbestisi kazandırabilir. Tercih edeceğiniz ürünlerin büyük kısmı esnek yapıları sayesinde tatbik edilen bölgede herhangi bir şekilde kireçlenme yaşanmasına neden olmaz. Modellerde bulunan çelik balenler, tedavi sürecinin aksamasını engellerken, ürünlerin dayanıklılık kazanmalarına da imkan tanır. Gündüzleri kullanabileceğiniz ürünleri geceleri de kullanmak için doktorunuza danışmanız ve ürünleri, bu doğrultuda değerlendirmeniz yerinde olur.
Sahip olduğunuz rahatsızlığı ve beklentilerinizi göz önünde bulundurarak alacağınız korse modellerini doktor tavsiyesi ile kullanmanız ve gerekli olmadığında çıkarmanız, vücudunuzun dış destek gereksinimine alışmaması için yararlı olabilir. Özellikle bel fıtığı ve benzeri şikayetlerle edineceğiniz medikal korseler, beli sıkıca kavradığı ve dik durmanızı çelik balenleri aracılığıyla sağladığı için bel kaslarınız, uzun süreli kullanımlarda zayıflamaya başlayabilir. Herhangi bir biçimde istenmeyen bu durum, rahatsızlığınızın iyileşme sürecinin kesintiye uğramasına neden olabilir.
Doğrudan tedaviye yönelik geliştirilen medikal korse modellerinin yanı sıra, kişinin farklı bölgelerinin görsel yapısını değiştirmek için de kullanılabilecek şekilde üretilen ortopedik korse modelleri de geniş bir ürün gamı içerisinde yer alır. Özellikle karın (Abdominal) ameliyatların ya da sezaryenle yöntemiyle doğum sonrasında kadınların karın bölgelerindeki sarkık alanların toparlanmasında ve ilgili bölgelerdeki dikişlerin süratle iyileşmesine yardımcı olan modeller, hemen her kıyafetle rahatlıkla giyilebilir. Ürünlerin üzerinde bulunan bandajlar, arzu edildiği takdirde pratik bir biçimde gevşetilip sıkılaştırılabilir ve bu sayede ürünler, etkili olarak kullanılabilir.
Romatizmal ağrıların giderilmesinde ve özellikle bel bölgesinin sıcak tutulmasında etkili rol oynayan yün yapılı ortopedik korse modelleri, yine doktor tavsiyesiyle değerlendirilmesi ve gerek gündüzleri gerekse geceleri dikkatle kullanılması gereken ürünler arasındadır. Seçeceğiniz modele göre devetüyü ya da yoğun pamuktan imal edilen korseler, uzun süreli kullanımlarda olumlu sonuç almanızı vadeder. Bunların yanı sıra masa başında çalışanlar ve genel bir duruş bozukluğu olanlar için üretilen koltuk altından destekli modeller, atlet ve benzeri iç giyim ürünleriyle sorunsuz olarak kullanılabilirken, gömlek ve benzeri kıyafetlerin altında belli olmazlar.
Yaşam kalitenizi en üst seviyede tutmak ve rahatsızlıklarınızı asgari düzeye indirmek için doktorunuzun tavsiye edeceği modelleri edinmeniz, kısa sürede arzu ettiğiniz sonucu almanıza yardım eder.

Hiç yorum yok